duminică, 28 ianuarie 2018

Imnul ARUNACHALA SIVA versetele 56, 57, 58, 59, 60

Versetul 56
ninā naṛappuli nidaṅkaḷi mayamā
ninḍriḍu nilaiyaru ḷaruṇāchalā

Versetul acesta subliniază faptul că atâta timp cât simţul diferenţierii persistă, nu poate exista fericire. Când simțul diferențierii este depășit atunci este realizată adevărata și eterna fericire. Pentru sufletul-devot fericirea constă în stabilizarea sa în autenticul Sine. 

Versetul 57
nuṇṇuru vunaiyān viṇṇuru naṇṇiḍa
veṇṇalai yiṛumen ḍraruṇāchalā

În acest verset sufletul-devot se întreabă despre momentul când vor înceta valurile gândurilor pentru a se putea uni în eterul inimii cu ființa subtilă a celui Ales.

Versetul 58
nūlaṛi vaṛiyāp pēdaiya nenḍran
mālaṛi vaṛuttaru ḷaruṇāchalā

În acest verset sufletul-devot, conștient de amăgirea sa datorată lipsei cunoașterii exacte a scripturilor, tânjește după grația divină care este esențială pentru distrugerea ignoranței. Graţia este aceeași cu cea mai înaltă cunoaștere care dezvăluie imuabilul, Realitatea non-duală.

Versetul 59
nekkunek kurugiyān pukkiḍa vunaippuha
nakkanā ninḍranai yaruṇāchalā

Acest verset prezintă rezultatul devoțiunii intense a sufletului-devot, în urma abandonării de sine și a fuziunii cu cel iubit. Rezultatul este că nu există altă realitate decât Dumnezeu. Un Dumnezeu 'dezgolit' de condiționări și atribute. El este non-dual și pur.

Versetul 60
nēśami lenakkun nāśaiyaik kāṭṭini
mōśan seyyādaru ḷaruṇāchalā

Versetul acesta vorbește despre dorul divin care pune stăpânire pe suflet prin grația divină. Sufletul-devot este conștient că fără acest dor generat de Dumnezeu, ar fi avut în continuare înclinația spre obiectele simțurilor. Speră ca Dumnezeu să se preocupe și în continuare de satisfacerea acestui suflet înfometat.

3 comentarii:

Constanta spunea...

Multumesc si te iubesc Suflet Ales ! 😘❤️

Mowgli spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mowgli spunea...

Mă bucur că mai există un suflet ales în afară de al meu, care apreciază acest imn încărcat cu grație divină, imn dedicat uniunii sufletului-devot cu Sufletul Suprem. Dragă Constanța, cu siguranță nu suntem singure, dar mă bucur de o așa aleasă companie!