duminică, 10 octombrie 2010

Poonja

Citat din “Doar rămâi tăcut” de H.W.L.POONJA

Prin înţelegere, acum puteam vedea că întrebarea “cine sunt eu?” trebuia să mi-o pun cu mulţi ani înainte. Avusesem o experienţă directă a Sinelui pe când aveam opt ani, dar încercasem întreaga viaţă să o recapăt. Mama mea mă convinsese că devoţiunea faţă de Krishna mă va face să o recapăt şi într-un fel sau altul, m-a condiţionat să îmi îndrept atenţia spre un Dumnezeu exterior care, spunea ea, îmi va putea readuce experienţa pe care o doream atât de mult. După o viaţă de căutări, după sute de întâlniri cu sadhu, swami şi tot felul de guru, nimeni nu îmi spusese acest adevăr atât de simplu, în felul în care a făcut-o Maharshi. Nici unul dintre ei nu a spus: “Dumnezeu este înauntrul tău. El nu este deloc diferit de tine. Tu eşti Dumnezeu. Întreabă-te cine eşti cu adevărat. Cine eşti tu? Şi atunci Îl vei experimenta în Inima ta ca fiind Sinele.” Dacă l-aş fi întâlnit pe Maharshi mai demult şi aş fi pus în practică învăţătura sa, probabil aş fi fost scutit şi nu aş mai fi irosit atât de mulţi ani în căutarea exterioară.

                       (Pag. 47, editura Herald, trad. Sorin V.)

5 comentarii:

elenazinzin spunea...

Eu sunt tu, e usor de observat dar in practica aplicat iluzia isi spune de multe ori cuvantul sub forma separarii si a egoului dand lupte interne si istovitoare ale mintii pana invinsa ajunge la acelasi rezultat, eu sunt tu. Multumesc

Anonim spunea...

Nu sunt foarte convinsa,ca sunt multi cei care inteleg,darnu de inteles e vorba,ci de trait,ca in noi este Dumnezeu.Caci daca stiu ,simt ,lucrul acesta,cred ca sunt altfel.Asa cum a devenit si Poonja.kat.

Mowgli spunea...

pt anonim/Kat: Esti altfel decat te crezi acum, dar Sinele nu este diferit; fiecare este acelasi Sine.

Mihaela spunea...

Cred ca fraza "Maestrul apare cand suntem pregatiti", inseamna - nu ca nu am fi inteles mai devreme invatatura Sa, ci pentru ca aveam de incheiat alte angajari ale noastre.

Mowgli spunea...

Mihaela, este posibil si cum spui tu, dar este la fel de posibil sa avem ochi si sa nu vedem, sa avem urechi si sa nu auzim...chiar daca angajarile noastre sunt finalizate.
Ne place jocul si de dragul lui ramanem in joc.