duminică, 31 decembrie 2017

Imnul ARUNACHALA SIVA versetele 31, 32, 33, 34, 35.

Versetul 31
sugakkaḍal pongach cholluṇar vaḍaṅgach

chummā porundiḍaṅ garuṇāchalā

Simpla prezență a Domnului în inima devotului îi va umple sufletul de bucurie, iar în acest verset, Dumnezeu este implorat să vină și să se așeze în inima devotului. Acolo va fi o revărsare de bucurie și toate vorbele și gândurile vor înceta.

Versetul 32
sūdusey dennaich chōdiya diniyun
jōthi yurukkāṭ ṭaruṇāchalā

Sufletele care sunt amăgite de maya (puterea iluziei) încă din timpuri imemoriale, pot fi salvate doar prin grația Domnului. Sufletul-devot care se zbate puternic pentru obținerea grației divine apelează la Domnul ca să-i dezvăluie luminoasa Sa formă. Acest verset exprimă dorința devotului de a nu mai fi pus la alte încercări ci să-i apară în fața lui în forma Luminătorului luminos în Sine. 

Versetul 33
seppaḍi viddaikaṭr rippaḍi mayakkuviṭ
ṭuruppaḍu viddaikāt ṭaruṇāchalā

În acest verset, devotul solicită lui Arunachala să-i dezvăluie cunoașterea unei tehnici de magie care-l va face desăvârșit, pentru a ieși de sub amăgirea lumii. Această cunoaştere este cunoaşterea superioară (paravidya) prin care Sinele Suprem este realizat. 

Versetul 34
sērā yeninmey nirā yurugikkaṇ
ṇirāṭṛ ṛazhivē naruṇāchalā

Acest verset prezintă starea chinuitoare interioară a sufletului-devot cauzată de întârzierea răspunsului Domnului la chemarea sa iubitoare, și strigă că va fi distrus cu siguranţă de epuizare şi mâhnire dacă Domnul nu va veni să-l salveze la timp. 

Versetul 35
chaiyenat taḷḷiṛ seyvinai suḍumalā
luyvagai yēdurai yaruṇāchalā

În acest verset este arătat că grația divină este mai puternică decât efectul prarabdhaPrarabdha este acea parte neconsumată a faptelor din trecut care este responsabilă pentru prezenta naştere. Nu există ceva imposibil pentru Domnul. El nu poate oferi nicio scuză. Dacă El nu va salva sufletul, atunci cine îl va salva?


http://www.sriramanamaharshi.org/portfolio-item/sri-arunachala-akshara-mana-malai-english/



Niciun comentariu: